06 de març, 2015

Utah, primera part

Vam arribar a Moab gairebé de matinada i, per tant, vam anar directament a buscar un motel per passar la nit. L'endemà ens vam despertar davant d'un paisatge dràsticament diferent: el desert de l'oest americà. El Dead Horse Point State Park és la primera parada de les tres que farem a Utah.  Aquest nom amaga una història ben trista i un dels paisatges més espectaculars que he vist mai.

El parc és un conjunt de miradors amb unes vistes del riu Colorado que tallen la respiració. Un d'aquest miradors, el que dóna nom al parc, era utilitzat pels cowboys com a trampa natural a on acorralaven mustangs salvatges. Es tracta d'un petit altiplà que es troba envoltat de precipicis (600m per sobre del riu Colorado), per totes bandes excepte per un punt molt estret. Els cowboys empenyien els cavalls i els feien entrar per aquest pas, que després tancaven amb branques. Un cop els animals estaven tancats, en triaven els millors exemplars i deixaven anar els altres.
Però diu la llegenda, que una vegada no van deixar lliures els cavalls descartats que van acabar morint de set, atrapats com estaven, amb vistes al riu. El motiu, desconegut.














Dead Horse Point


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada