10 d’agost, 2013

Armènia, tercera part

Dilluns 01, província d'Aragatsotn

Diu la llegenda que tres germanes que vivien a Ashtarak es van enamorar del mateix príncep, Sargis. Les dues germanes grans es van tirar al riu Kasagh per deixar el camí lliure a la germana petita. Quan aquesta es va assabentar de la mort de les seves germanes, també es va tirar al riu. El príncep es va fer ermità. Tràgic.
Tres esglèsies es van contruir al voltant del canyó del riu, una per cada germana: Karmravor, Tsiranavor i Spitakavor. Kamravor és la que es troba millor conservada. Les altres dues són ruïnes, però hi ha una nova Tsiranavor.

la Nova Tsiranavor, o esglèsia de Sant Sargis



Karmravor, l'esglèsia més petita i en millor estat de conservació.



I el que queda de Spitakavor. Aquestes esglèsies medievals es troben a la ciutat d'Ashtarak, resseguint el canyó del riu Kasagh.



Després de visitar les esglèsies, vam marxar d'Ashtarak rumb a la vessant de l'Aragats, la muntanya més alta d'Armènia, per visitar la fortalesa i esglèsia d'Amberd.


Amberd


khachkar (pedra-creu)

cafè armeni
Vam dinar a un petit bar que hi ha davant de la fortalesa, amb vistes impressionants, a on vam poder fer el primer tast del cafè armeni.

De tornada cap a Ashtarak vam fer dues parades ràpides a la carretera. La primera, per saludar un apicultor que va ser molt amable i ens va convidar a tastar la mel acabada de treure del rusc.


l'Aragats, al fons
La segona parada va ser per fer algunes fotos d'un camp d'escultures representant l'alfabet armeni, a on també ens vam trobar amb aquest simpàtic cavall. 


la lletra T
El monastir de Saghmosavank va ser l'última parada del dia. Des d'aquí es poden admirar les fantàstiques vistes al canyó del riu Kasagh.


preciós fresc de Sant Gregori


Impressionant, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada