15 de gener, 2013

Singapur, tercera part

Dilluns al matí, ben d'hora, un autobús ens esperava a la porta de l'hotel per portar-nos al Jurong Bird Park, on tindria lloc el 4t congrés internacional de cuidadors d'animals salvatges. Bé, concretament, les ponències dels participants (inclosa la meva) tindrien lloc al Jurong, ja que el congrés també incloïa visites al Singapore Zoo i al Night Safari, i un sopar de comiat a l'Hotel Miramar. Els tres parcs zool·lògics, juntament amb el River Safari (que serà inaugurat el 2013) formen part de les Wildlife Reserves de Singapur

L'acte de benvinguda, un cop ens vàrem registrar els que no havíem estat a l'ice breaker la nit anterior, es feia al bonic amfiteatre del parc. Consistia en una mostra de música i balls tradicionals, seguits de la foto de grup, però una tempesta imprevista (benvinguts al clima tropical) va fer impossible dur a terme el que estava planejat. Així que, tots els participants al congrés (que vam poder estrenar la capel·lina del zoo de Singapur que ens havien regalat), vam ser conduïts a l'auditori. Un cop a cobert, els músics i ballarins van poder actuar, i la foto de grup es va posposar per l'endemà.

L'auditori era una sala allargada que gaudia de molta llum natural gràcies a uns grans finestrals amb vistes al llac de flamencs. Així cada matí, si t'avorria la ponència, et podies dedicar a observar els flamencs i, tot sovint, al cuidador que els portava el menjar.

foto Miquel / Maribel
foto Miquel / Maribel

La programació del congrés no deixava massa temps lliure per visitar el Jurong (la visita organitzada va tenir lloc durant l'ice breaker), entre ponències, així que no vaig poder veure tot el parc. El que sí vaig veure va ser la instal·lació dels loris on els ocells podien volar lliurement en un trosset de selva tropical de dos nivells d'alçada. La part no tant selvàtica és que venen menjar a l'entrada per a que el visitant tingui contacte amb l'animal. Això fa que els ocells se t'acostin descaradament i sense cap por!




També vaig visitar el pingüinari i vaig sentir comentaris entusiasmats sobre la cascada de fauna africana. Tant el Jurong com els altres parcs de les Wildlife Reserves, tenen l'avantatge del clima de Singapur i la vegetació tropical que fan les instal·lacions dels animals fàcilment naturals i frondoses. Això provoca un gran impacte visual al visitant que, juntament amb els diferents espectacles, feedings i fotos amb els animals, s'emporta una gran experiència a casa. Tot i que, des d'un punt de vista ètic i conservacionista, pot ser molt discutible que el missatge educatiu que s'ofereix al públic sigui l'adequat.

La visita al zoo de Singapur (el parc més gran) estava programada per dimarts i dimecres a la tarda. A més dimarts, després de sopar, es feia també una visita nocturna (és clar) al Night Safari.

El més espectacular del zoo és la instal·lació free-ranging d'orangutans. Un sistema de troncs llevadissos fa possible que els simis passegin pels arbres per sobre dels visitants i la sensació que es té és que estan lliures. Fins que deixes de mirar cap amunt i gires el cap per veure com uns quants (femelles, joves i cries) són col·locats un al costat de l'altre per fer-se fotos amb el públic. Fotos que es poden comprar a la sortida del parc. Els diners que s'obtenen d'aquestes fotografies són emprats en la conservació dels orangutans en llibertat.




Un altre plat fort del zoo és que tenen dos grups de Proboscis (la mona nariguda), que només es troben en llibertat a l'illa de Borneo. A Europa, en captivitat només en tenen a Apenheul, tres mascles (que provenen de Singapur).



Altres imatges del zoo a continuació. Perdó per la predominança de primats (deformació professional)







De la visita al safari nocturn no tinc cap foto aprofitable, ja que el flash estava prohibit a tot el recinte. Els animals nocturns són molt sensibles a la llum i el flash els hi podria fer mal als ulls i provocar tot tipus de caigudes i accidents.
La visita principal es fa en un trenet amb un guia que et va explicant el que veus. Curiosament, tots els animals es trobaven a sota d'un focus de llum, fàcilment visibles. També hi ha itineraris a peu.

Dimecres a la tarda en comptes de tornar al zoo, dues amigues i jo vam preferir anar de compres i visitar els centres comercials d'Orchard Road, espectaculars i ostentosos. A la nit tots ens vam retrobar al sopar de comiat, que va ser escàs en menjar i amenitzat amb actes musicals i jocs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada